Service

 


100 punten check

Wilt u graag weten hoe de technische staat van uw geliefde klassieker is, laat hem dan door ons controleren op 100 punten. Op basis van deze controle geven wij u een onderhouds- en reparatieadvies op korte en lange termijn. Aan de hand van een door ons opgestelde controle lijst zal uw auto bij ons op de brug geïnspecteerd worden.

Lex Classics: ook voor onderhoud en reparatie

Jaarlijks maken vele klanten een afspraak bij Lex Classics om hun geliefde klassieker APK te laten keuren en om een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Tevens kunt u bij ons terecht voor kleine en grote reparaties en kunnen we de schade aan uw klassieker in opdracht van uw verzekering repareren.

Lex Classics heeft een zeer goed uitgeruste werkplaats met daarin 7 bruggen, een remmentestbank en 4 monteurs die al vele jaren bij ons werkzaam zijn. Deze monteurs hebben zeer veel ervaring met klassiekers en sleutelen met veel plezier eraan. Indien gewenst kan voor ieder reparatie een offerte gemaakt worden en na goedkeuring de reparatie uitgevoerd worden.

Wanneer wij uw klassieker een onderhoudsbeurt geven, ontvangt u het Lex Classics Onderhoudsboekje. Hierin noteren wij alle gegevens van uw auto en de uitgevoerde werkzaamheden en keuringsinformatie.

APK keuring van uw klassieker, wanneer wel of wanneer niet.......

De laatste jaren zijn er een aantal zaken veranderd betreft het APK keuren van klassiekers, hierbij een kort overzicht van de huidige APK keurings verplichtingen.

Personenauto’s (met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg)​ ​ ​ ​ ​ ​

Voertuig 30 jaar of ouder Alle soorten ​ ​Eens per 2 jaar

Vóór 1 januari 1960 Alle soorten ​ ​Geen APK-plicht

voor meer informatie zie website RDW www.rdw.nl

Body-off restauratie

Een Lex Classics kernactiviteiten is het in opdracht restaureren van klassiekers. Bij elke restauratie vormen kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid de uitgangspunten.

Met trots kunnen we u melden dat we in 2007 door de Focwa zijn uitgeroepen tot ‘Autorestaurateur van het Jaar’. De door ons ingebrachte Jaguar E Type serie 1 werd in de categorieën techniek, interieur en carrosserie verkozen tot de best gerestaureerde auto. Veel van onze klanten laten hun geliefde oldtimer door ons in topconditie terugbrengen. Maar ook als u nog geen oldtimer bezit, gaan wij graag voor u op zoek naar een geschikt restauratieproject.

Een totale body-off restauratie kunt u zich het beste voorstellen als een maatpak laten maken bij de kleermaker. U kiest een bepaald type klassieker, de kleur, de bekleding en de opties. Op basis hiervan maken wij een uitgebreid plan van aanpak en een bijbehorende offerte. Alle mogelijkheden worden uitvoerig met u besproken en u bepaalt tevens of u modificaties aan uw klassieker wenst. Afhankelijk van het doel waarvoor u uw klassieker gaat gebruiken en uw beschikbare budget, wordt uw klassieker in de door u gewenste staat gebracht. Dat kan variëren van een goede technische staat tot restauratie in concours staat.

Gesloten transport van uw klassieker

Wij kunnen uw klassieker of sportauto voor u vervoeren in een gesloten trailer. We komen uw auto ook bij u thuis ophalen of kunnen deze bij u thuis bezorgen.

Evt. open of gesloten transport van meerdere klassiekers kunnen we ook voor u organiseren.