Porsche 930 Turbo Cabriolet


Specificaties

Prijs:

Verkocht in Nederland

Bouwjaar:

1987

Tellerstand:

86.838 Miles

Chassisnummer:

0172

Motornummer:

0457

Carrosserie:

Cabrio

Kleur buitenzijde:

A1V9 Zwart

Kleur Interieur:

Zwart leder

Velgen:

Fuchs velgen

Productaantal:

2.002 exemplaren

Motor specificatie:

6-cilinder boxer motor

Motor inhoud:

3.299 cc

Motor vermogen:

282 PK

Transmissie:

4 versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

Verkocht in Nederland

Bouwjaar:

1987

Tellerstand:

86.838 Miles

Chassisnummer:

0172

Motornummer:

0457

Carrosserie:

Cabrio

Kleur buitenzijde:

A1V9 Zwart

Kleur Interieur:

Zwart leder

Velgen:

Fuchs velgen

Productaantal:

2.002 exemplaren

Motor specificatie:

6-cilinder boxer motor

Motor inhoud:

3.299 cc

Motor vermogen:

282 PK

Transmissie:

4 versnellingen handgeschakeld

Porsche 930 Turbo Cabriolet

Prachtige en unieke Porsche 930 Turbo Cabriolet voorzien van 6 cilinder boxer motor met 3.299cc, uitgevoerd in de meest populaire kleur combinatie A1V9 Zwart gecombineerd met een zwart lederen interieur en een zwarte linnen softtop die elektrisch bedienbaar is. Er is een Porsche geboortecertificaat aanwezig en alle nummers zijn correct, hierdoor aantoonbaar een matching number auto.

Deze Porsche 930 Turbo cabriolet werd in oktober 1987 geproduceerd en in 1988 nieuw geleverd in Californië (USA), daar was deze 8 jaar in het bezit van de eerste eigenaar. Vervolgens is deze 930 Turbo in het bezit geweest van 2 andere Amerikaanse eigenaren waarbij de laatste eigenaar deze Turbo 16 jaar in zijn bezit heeft gehad, in 2014 werd de Porsche naar Nederland geïmporteerd.

Bij deze Porsche 930 Turbo is een fantastische historie aanwezig, de namen van alle 4 de eigenaren zijn bekend tevens zijn er ook vele onderhoudsfacturen in het dossier aanwezig. Omdat het lakwerk niet meer in mooie staat was hebben we in opdracht van de Nederlandse eigenaar besloten om de gehele buitenzijde over te spuiten. Alle losse delen zijn aan de buitenzijde gedemonteerd en alles is grondig geïnspecteerd en schoongemaakt. De onderzijde, de binnen schermen en alle delen achter de bumpers waren nog in nieuwstaat. De body heeft nooit geen schade gehad. Wij hebben voor het spuiten een lakdikte meting gedaan en konden zien dat de auto grotendeels nog originele lak had. Van alle werkzaamheden zijn foto’s gemaakt en in het dossier toegevoegd. Tevens hebben we de Turbo aan de buitenzijde omgebouwd naar Europese specificatie.

Door de uitgebreide onderhoudshistorie en de aanwezigheid van de originele fabriekszegel op de mijlenteller, kan worden aangetoond dat de kilometerstand van 86.838 miles origineel is. Deze 930 Turbo is met de volgende fabrieksopties geleverd: Hoodcover, blauwpunkt Radio, Sperdifferentieel met 40% sper, elektrische bedienbare softtop en een alarmsysteem. U bent van harte welkom om deze unieke Porsche Turbo Cabriolet bij ons in de showroom te komen bekijken.

Algemene 930 Turbo informatie:
In 1973 toonde Porsche op de salon van Parijs een studiemodel welke in 1974 zou leiden tot de introductie van de Porsche 911 Turbo, het vlaggenschip van het Porsche model programma. De 911 Turbo werd in tegenstelling tot de andere 911 modellen niet uitgerust met de 2.7 liter motor maar met een 3.0 liter motor welke afgeleid was van de Carrera RS motor. Elk onderdeel van deze hoog presterende motor werd apart onder de loep genomen voordat het in een productie motor werd gebouwd.

De 911 Turbo werd voorzien van veel hoogwaardige technologie en luxe en leverde 282 PK. met een koppel van 390 Nm. bij 4.000 tpm. De 911 Turbo behaalde een topsnelheid van 253 kilometer per uur en accelereerde van 0-100 km/u in 6.1 seconden. De carrosserie onderscheidde zich duidelijk van de “gewone” 911 modellen. De achterspatborden waren verbreed en een grote (absoluut noodzakelijke) spoiler sierde de achterkant. Daar men bij Porsche in beginsel uitging van een beperkte oplage van 500 stuks gingen deze auto’s grif van de hand. De vraag naar de 911 Turbo was echter zo groot dat Porsche besloot het model te blijven produceren.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Sjors Peters, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al meer dan 16 jaar zowel nationaal als internationaal actief in de klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Porsche?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Porsche!

Heeft u een Porsche en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.