Porsche 356 Speedster (recreatie)


Specificaties

Prijs:

Verkocht naar België

Bouwjaar:

1962

Tellerstand:

8.862 km

Chassisnummer:

4380407

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabriolet

Kleur buitenzijde:

5404 Elfenbein Weiss

Kleur Interieur:

Beige

Velgen:

Stalen velgen

Productaantal:

N.B.

Motor specificatie:

4-cilinder boxer motor

Motor inhoud:

1.915 cc

Motor vermogen:

90 PK

Transmissie:

4-versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

Verkocht naar België

Bouwjaar:

1962

Tellerstand:

8.862 km

Chassisnummer:

4380407

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabriolet

Kleur buitenzijde:

5404 Elfenbein Weiss

Kleur Interieur:

Beige

Velgen:

Stalen velgen

Productaantal:

N.B.

Motor specificatie:

4-cilinder boxer motor

Motor inhoud:

1.915 cc

Motor vermogen:

90 PK

Transmissie:

4-versnellingen handgeschakeld

Porsche 356 Speedster (recreatie)

De Porsche 356 Speedster werd in 1954 geïntroduceerd nadat Max Hoffman, de Amerikaanse importeur van het Duitse merk, kansen zag voor een goedkopere, spartaanse open sportauto op basis van de succesvolle 356. Porsche introduceerde daarop de 356 Speedster, zoals veel legendarische modellen uit de geschiedenis van Porsche leidde de “kunst van het weglaten” tot één van de meest begeerlijke modellen uit de autogeschiedenis.

Deze Porsche 356 Vintage Speedster is een recreatie van het origineel, het betreft een exemplaar die gebouwd is door het gerenommeerde Amerikaanse bedrijf Vintage Speedsters die inmiddels meer dan 3.300 exemplaren van de Speedster heeft afgeleverd.

Het was Lammertink Classics, onderdeel van Porsche Centrum Twente, die deze Speedster naar Nederland haalde en beter nog, de auto’s uitvoerige naliep en waar nodig verbeteringen doorvoerde. In 2011 registreerde Porsche Center Enter deze Speedster als demonstratiemodel. Inmiddels geeft de teller een nog altijd zeer bescheiden 8.862 km aan. De auto verkeert werkelijk in een bijna nieuwstaat en behoort met zekerheid tot de absolute top als het gaat om replica’s van het icoon.

Deze Speedster beschikt onderhuids over een verkort chassis van een VW Kever uit 1962. Daar is een stalen subframe op gemonteerd waardoor de auto over een zeer hoge mate van stijfheid beschikt. 90% van de Speedster recreaties zijn dan ook afkomstig van deze Amerikaanse bouwer, ingegeven door de hoge bouwkwaliteit.

De meesten aangeboden Speedsters beschikken over een 1.600cc luchtgekoelde motor, dit exemplaar is voorzien van een sterkere 1.915cc luchtgekoelde motor met dubbele carburateurs die ongeveer 90pk levert. Deze pittige motor is gekoppeld aan een 3:88 versnellingsbak. Door de optionele dubbele sportuitlaat produceert deze Speedster een indrukwekkend geluid dat de liefhebber als muziek in de oren zal klinken. Qua stopkracht hoeft de bestuurder zich ook geen zorgen te maken aangezien dit exemplaar beschikt over de optionele schijfremmen aan de voorzijde.

De body van de Speedster is uitgevoerd in polyester. Omdat de laklaag het oordeel van de perfectionist niet kon doorstaan werd besloten voor aflevering de body van een nieuwe laklaag te voorzien in 5404 Elfenbein Weiss, een originele Porsche kleur.

De body is als nieuw en volledig schadevrij. De aangebrachte goudkleurige belettering en emblemen zijn de originele exemplaren uit de schappen van Porsche, inclusief het eigentijdse Reuter logo. De stoffen cabrioletkap en bijpassende opzetramen zijn eveneens uitgevoerd in crème en ogen alsof deze nooit gebruikt zijn, mede te danken aan het feit dat de auto altijd in een verwarmde garage is gestald. Voor het stallen van de Speedster wordt er een kleed meegeleverd dat op maat is gemaakt.

Het zijn de details die deze Speedster zo aantrekkelijk maken. Zo werd deze afgeleverd met speciale “white wall” banden, Carrera vuldop in de motorkap, luxe blauwe kentekenplaten en aluminium sier- en dorpellijsten.

Het interieur is bekleed in een schitterende crème kleur die uitstekend complementeert met de witte lak. De kuipstoelen houden u perfect op uw plaats en zijn bekleed met kunstleer. Het houten Nardi stuurwiel met originele Porsche claxon knop en het minimalistische dashboard doen in geen enkel opzicht vermoeden dat je in een replica zit.

Kortom, een prachtige Porsche 356 Speedster recreation in een zeer smaakvolle kleurstelling, uitzonderlijk hoge kwaliteit en voorzien van aantrekkelijke opties die niet onder doet voor een nieuw exemplaar. Qua rijden is het een waar genot door de sterkere motor en schijfremmen. U bent van harte welkom in onze showroom, om deze Speedster te komen bekijken.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Sjors Peters, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al meer dan 16 jaar zowel nationaal als internationaal actief in de klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Porsche?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Porsche!

Heeft u een Porsche en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.