Mercedes-Benz 170V Sport Roadster


Specificaties

Prijs:

Bouwjaar:

1939

Tellerstand:

719 km (na restauratie)

Chassisnummer:

4166603

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Sport Roadster

Kleur buitenzijde:

Zwart/beige

Kleur Interieur:

Rood leder

Velgen:

Spaakwielen

Productaantal:

71.973 stuks

Motor specificatie:

4-cilinder in lijn

Motor inhoud:

1.697 cc

Motor vermogen:

38 PK

Transmissie:

4-versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

Bouwjaar:

1939

Tellerstand:

719 km (na restauratie)

Chassisnummer:

4166603

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Sport Roadster

Kleur buitenzijde:

Zwart/beige

Kleur Interieur:

Rood leder

Velgen:

Spaakwielen

Productaantal:

71.973 stuks

Motor specificatie:

4-cilinder in lijn

Motor inhoud:

1.697 cc

Motor vermogen:

38 PK

Transmissie:

4-versnellingen handgeschakeld

Mercedes-Benz 170V Sport Roadster

Mercedes-Benz startte in 1931 met de productie van auto’s uit de 170-serie. In die tijd hét succesnummer van Mercedes-Bens: ruim tweehonderdduizend stuks verlieten de fabriek, verspreid over verschillende generaties 170-modellen. In 1955 stopte de productie van de 170-serie. Mercedes 170V

Van 1931 tot 1934 werd de 170 (W15) geproduceerd. In die tijd een vooruitstrevend voertuig met onafhankelijke wielophanging van de achteras, stuurslot, smeersysteem en hydraulisch remsysteem op alle wielen. Toen Mercedes-Benz in 1934 de 170 (W28) introduceerde maakten de rechte en hoekige lijnen plaats voor een auto met veel rondingen.

Dit vooroorlogse exemplaar Mercedes-Benz is er een uit de 170V (W136) serie die gepresenteerd werd in 1936 op de Autoshow in Berlijn. In 1937 rolden de eerste van deze auto’s van de band, voorzien van een 4-cilinder zijklepmotor. In 1944 werd de productie in Stuttgart-Unterturkheim door de geallieerden vernield. De “V” uit de typeaanduiding 170V staat voor “Vorne” omdat de motor voorin is geplaatst.

De Mercedes-Benz 170V (W136) is geproduceerd als 2- en 4-deurs Innenlenker (gesloten carrosserie), cabrio-limousine, bestelwagen, pick-up en Sport Roadster.

Van de Sport Roadster werden slechts enkele exemplaren gebouwd, waardoor deze 170V Sport Roadster vandaag de dag een zeer unieke verschijning is. Mercedes Benz Classic in Stuttgart heeft bevestigd dat dit chassisnummer als sport roadster nieuw in Kopenhagen geleverd is. In ons dossier zijn nog oude documenten uit Denemarken aanwezig. Dit exemplaar is uitgevoerd in de smaakvolle two-tone kleurstelling zwart/beige gecombineerd met een rood lederen interieur.

De restauratie van deze Mercedes 170 werd met zeer veel oog voor kwaliteit door een specialist uitgevoerd, zelden zagen we een gerestaureerde Mercedes in deze kwaliteit. De carrosserie werd perfect plaatwerk klaar gemaakt, hierdoor blinkt deze 170 uit in een keurige passing van de carrosseriedelen en ook het spuitwerk is uitzonderlijk strak. De motorruimte is fantastisch gedetailleerd en werd met veel precisie opgebouwd. Ook het lederen interieur is van zeer hoge kwaliteit, dit is gecombineerd met het prachtige klassieke dashboard wat deze Mercedes helemaal af maakt.

Deze Mercedes 170V Sport Roadster is in onze showroom aanwezig, u bent van harte welkom om deze unieke auto te komen bekijken.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met ons salesteam, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al vanaf 1998 actief in zowel de nationale als internationale klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Mercedes-Benz?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Mercedes-Benz!

Heeft u een Mercedes-Benz en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.