Jaguar E-type S1 Roadster 3.8


Specificaties

Prijs:

Bouwjaar:

1962

Tellerstand:

22.654 miles

Chassisnummer:

878457

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabriolet/Roadster

Kleur buitenzijde:

Carmen Red

Kleur Interieur:

Zwart leder

Velgen:

Spaakwielen

Productaantal:

7.059 stuks

Motor specificatie:

6-cilinder in lijn

Motor inhoud:

3.781 cc

Motor vermogen:

255 PK

Transmissie:

4 versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

Bouwjaar:

1962

Tellerstand:

22.654 miles

Chassisnummer:

878457

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabriolet/Roadster

Kleur buitenzijde:

Carmen Red

Kleur Interieur:

Zwart leder

Velgen:

Spaakwielen

Productaantal:

7.059 stuks

Motor specificatie:

6-cilinder in lijn

Motor inhoud:

3.781 cc

Motor vermogen:

255 PK

Transmissie:

4 versnellingen handgeschakeld

Jaguar E-type S1 Roadster 3.8

Te koop: Fantastische en zeer originele Jaguar E-type Series 1 Roadster 3.8 liter uit bouwjaar 1962, uitgevoerd in de kleur Carmen Red met een zwart interieur en zwarte mohair softtop met bijbehorende hoodcover. Onder de motorkap bevindt zich de 3.8 liter 6-cilinder lijnmotor met 3 SU-carburateurs gekoppeld aan een handgeschakelde 4-versnellingsbak. Het motornummer komt overeen met het nummer vermeld op het Jaguar Heritage Certificate dat bij ons aanwezig is.

Deze Jaguar E-type Roadster 3.8 is voorzien van de volgende opties:

–  Blaupunkt radio met antenne
–  Chromen spaakwielen
–  Chromen vleugelmoeren
–  Kuipstoelen
–  Mohair softtop
–  Mohair hoodcover
–  Moto-Lita houten stuurwiel
–  Rembekrachtiger
–  RVS uitlaatsysteem
–  Zwart lederen interieur

Deze Jaguar E-type Roadster werd nieuw geleverd aan de eerste eigenaar door Jaguar Cars New York (USA) op 16 november 1962. In 1989 kwam de E-type Roadster in het bezit van een Jaguar verzamelaar in Templeton Massachusetts (USA), die in de jaren ‘90 begon met de restauratie ervan. Tot 2014 is de Jaguar E-type OTS 3.8 in het bezit geweest van deze verzamelaar.

Via Beverly Hills Car Club in California (USA) werd de Jaguar in 2014 verkocht aan een Engelsman, die de restauratie van deze klassieker voltooide. Het Jaguar Heritage Trust Certificate laat zien dat deze Jaguar E-type Series 1 Roadster zich in de originele kleurencombinatie bevindt.

Bent u op zoek naar een uitzonderlijk mooie en zeer originele Jaguar E-type Series 1 Roadster 3.8? Neem voor meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met ons salesteam via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474. Deze Jaguar E-type is aanwezig in onze showroom in Waalwijk. U bent van harte welkom!


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met ons salesteam via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is sinds 1998 zowel nationaal als internationaal actief in de klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Jaguar?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Jaguar!

Heeft u een Jaguar en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.