Honda S2000


Specificaties

Prijs:

Verkocht in Nederland

Bouwjaar:

05-2008

Tellerstand:

17.732 km

Chassisnummer:

JHMAP11308S200140

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabriolet

Kleur buitenzijde:

Platinum White Pearl

Kleur Interieur:

Zwart

Velgen:

Lichtmetaal

Productaantal:

N.B.

Motor specificatie:

4-cilinder in lijn

Motor inhoud:

1.997 cc

Motor vermogen:

240 PK

Transmissie:

6-versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

Verkocht in Nederland

Bouwjaar:

05-2008

Tellerstand:

17.732 km

Chassisnummer:

JHMAP11308S200140

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabriolet

Kleur buitenzijde:

Platinum White Pearl

Kleur Interieur:

Zwart

Velgen:

Lichtmetaal

Productaantal:

N.B.

Motor specificatie:

4-cilinder in lijn

Motor inhoud:

1.997 cc

Motor vermogen:

240 PK

Transmissie:

6-versnellingen handgeschakeld

Honda S2000

Te koop, zeer unieke en geheel originele Honda S2000.

Op 15 mei 2008 is de auto in Zweden geregistreerd als showroomauto bij Honda dealer “Auto Punkten Stockholm AB” in Enskede (deelgemeente van Stockholm).

Vervolgens is de auto tot 24 april 2009 in deze showroom verbleven en had op dat moment 100 kilometer gereden. Op dat moment is de auto verkocht aan de eerste eigenaar in Zweden. De achtergrond er van is enigszins tragisch vanwege het volgende. Een vader kocht deze auto voor zijn dochter om nog even van het leven te genieten, zij was namelijk terminaal ziek. Deze dochter heeft er totaal maar 6.200 kilometer mee gereden en zij stierf kort erna. Vervolgens heeft de auto een aantal jaren stil gestaan in de verwarmde ondergrondse keldergarage van de ouders en deze kon er geen afstand van doen tot 2 september 2013. Op die datum werd de auto terug gekocht door dezelfde Hondadealer “Auto Punkten”. Die gaf de auto weer een afleveringsbeurt en plaatste deze weer in de showroom. Documenten laten de verklaring van het bovenstaande completeren via een aparte verklaring van deze Zweedse Hondadealer (zie documentatie)
Vervolgens kwam de auto  in februari 2014 naar Nederland toe, via de eerste Nederlandse eigenaar. Deze reed de auto eigenhandig vanuit Zweden naar Nederland, vervolgens werd deze met een kilometerstand van 7.880 bij de RDW gekeurd en op 25.3.2014 op Nederlands kenteken geregistreerd met kenteken 3-TNK-75.

Deze eigenaar genoot van de “bij”auto maar durfde vanwege de ongelooflijk mooie staat er niet meer mee te rijden, hij vond het elke keer weer een opgave om de auto zonder een smetje zo te houden.  Uiteindelijk ruilde deze fanatieke Honda aanhanger de auto in 2017 in bij DeBois Amersfoort voor een gloednieuwe Honda CiViC Type R, de kilometerstand bedroeg toen 17.386 kilometer.

De huidige tweede Nederlandse eigenaar is een bekende Honda verzamelaar maar heeft wegens hem moverende redenen inmiddels besloten zijn collectie weg te doen om zich op iets nieuws te richten. Lex Classics mocht reeds een aantal van deze exemplaren verkopen. Stuk voor stuk waren deze Honda’s even fraai als de nu te koop aangeboden parelmoerwitte S2000. Deze bijzondere kleur die de auto uniek maakt is alleen geleverd in Europa in de laatste twee bouwjaren.

De gehele achtergrond en historie van de auto is vanaf het begin uitstekend gedocumenteerd, dat geldt zowel voor de Zweedse als Nederlandse historie. In de documentatie zitten de boordmap met onderhoudsboekje en instructieboekje, de originele visite kaartjes uit Zweden, het garantiebewijs, de leveringsdocumenten, diverse nota’s, en ondersteunende documenten die deze auto als 100% betrouwbaar verklaren.
In juni 2017 heeft de auto een volledige grote onderhoudsbeurt gehad bij DeBois Amersfoort, sedertdien heeft de auto enkele honderden kilometers gereden.

Het zal op dit moment een enorme opgave zijn nog een zodanig origineel exemplaar te vinden met deze extreem lage kilometerstand die bovendien in een dergelijke uniek fraaie staat verkeert.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Sjors Peters, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al vanaf 1998 actief in zowel de nationale als internationale klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Honda?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Honda!

Heeft u een Honda en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.