Daimler SP250 Dart


Specificaties

Prijs:

Bouwjaar:

1961

Tellerstand:

56.678 miles

Chassisnummer:

100930

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabriolet

Kleur buitenzijde:

British Racing Green

Kleur Interieur:

Beige

Velgen:

Groene spaakwielen

Productaantal:

1201 (LHD)

Motor specificatie:

V8

Motor inhoud:

2.547 cc

Motor vermogen:

140pk

Transmissie:

Handgeschakeld, 4 versnellingen

Specificaties

Prijs:

Bouwjaar:

1961

Tellerstand:

56.678 miles

Chassisnummer:

100930

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabriolet

Kleur buitenzijde:

British Racing Green

Kleur Interieur:

Beige

Velgen:

Groene spaakwielen

Productaantal:

1201 (LHD)

Motor specificatie:

V8

Motor inhoud:

2.547 cc

Motor vermogen:

140pk

Transmissie:

Handgeschakeld, 4 versnellingen

Daimler SP250 Dart

Te koop: Origineel links gestuurde en spectaculaire Daimler SP250, ook wel Daimler Dart genoemd. De body van deze cabriolet is uitgevoerd in British Racing Green met een beige interieur met kuipstoelen. Onder de motorkap van de SP250 ligt een 2.547 cc V8-motor met handgeschakelde versnellingsbak die deze veel gezochte klassieker een unieke en fantastische rijbeleving geven.

De carrosserie van de Daimler SP250 is vervaardigd uit fibreglass en gemonteerd op een stalen chassis met schijfremmen op alle vier de wielen. Deze SP250 met chassisnummer 100930 rolde op 13 september 1961 van de productieband en werd in Amerika aan de eerste eigenaar geleverd. Deze Daimler is voorzien van de volgende opties:

–  Afsluitbare tankdop
–  Beige skai-lederen interieur
–  Groene spaakwielen
–  Kuipstoelen
–  Moto-Lita stuurwiel
–  Veiligheidsgordels voorin
–  Zwarte hardtop
–  Zwarte vinyl softtop met hood- en tonneaucover

Bent u op zoek naar een unieke en zeldzame cabriolet met zeer sportieve rij eigenschappen en het motorgeluid van een échte V8? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Waalwijk waar deze Daimler SP250 beschikbaar is.

De Daimler SP250 werd gebouwd tussen 1959 en 1964. De SP250 was het laatste model dat door Daimler werd geintroduceerd voordat het werd overgenomen door Jaguar in 1960. Daimler introduceerde het model eerst als “Dart”, maar werd gedwongen de naam te veranderen door Chrysler/Dodge die eigenaar van handelsnaam “Dart” was. Daimler vernoemde de nieuwe cabrio naar de interne projectnaam: SP250.

Daimler had grootse verwachtingen van de verkoop en productie van de SP250, maar slechts 2.654 SP250’s verlieten ooit de fabriek. 1.201 daarvan waren origineel als links gestuurde auto’s gebouwd. Bij de introductie waren er vier kleuren beschikbaar: zwart, ivory wit, royal red en British Racing Green. Eind 1960 kwam daar Mountain Blue metallic bij en vanaf 1962 was het mogelijk om de Daimler SP250 in elke Jaguar kleur te bestellen: een resultaat van de overname.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met ons salesteam, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al vanaf 1998 actief in zowel de nationale als internationale klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en
’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Daimler?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Daimler!

Heeft u een Daimler en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.