Alvis 12/70 Special


Specificaties

Prijs:

Verkocht naar Engeland

Bouwjaar:

1937

Tellerstand:

6.894 miles

Chassisnummer:

15211

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Sportsbody

Kleur buitenzijde:

British Racing Green

Kleur Interieur:

Bruin leder

Velgen:

Spaakwielen

Productaantal:

741 stuks

Motor specificatie:

4-cilinder in lijn

Motor inhoud:

1.847 cc

Motor vermogen:

95 PK

Transmissie:

4-versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

Verkocht naar Engeland

Bouwjaar:

1937

Tellerstand:

6.894 miles

Chassisnummer:

15211

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Sportsbody

Kleur buitenzijde:

British Racing Green

Kleur Interieur:

Bruin leder

Velgen:

Spaakwielen

Productaantal:

741 stuks

Motor specificatie:

4-cilinder in lijn

Motor inhoud:

1.847 cc

Motor vermogen:

95 PK

Transmissie:

4-versnellingen handgeschakeld

Alvis 12/70 Special

Te koop, 1937 Alvis 12/70 Special uitgevoerd in de prachtige kleur British Racing Green gecombineerd met een bruin lederen interieur.

Deze Alvis 12/70 is in 1937 geleverd met een Mulliners “four-cylinder Sports”body en heeft tot aan de restauratie altijd in Engeland gereden. In 2011 na de uitvoerige restauratie, door een Duitse Alvis specialist en ombouw van de body naar deze sportief gelijnde tweepersoons aluminium race body is de Alvis geregistreerd in Duitsland. Sinds de restauratie heeft deze auto slechts 6.894 miles gereden. Uitgebreide documentatie is bij ons aanwezig, zoals: vele rekeningen, taxatierapport en een officieel Alvis Limited Car Record.

Na de restauratie is deze Alvis 12/70 gekocht door een Nederlandse klant en op Nederlands kenteken gezet. Op dat moment is de auto op wens van de klant technisch verder verbeterd, de volgende punten zijn uitgevoerd, remmen van mechanisch omgebouwd naar hydraulische remmen, motor volledig nieuw opgebouwd en opgevoerd naar 95 PK, kroon en pignonwheel met langere overbrenging gemonteerd, nieuwe verzwaarde steekassen gemonteerd, speciaal opmaatgemaakt RVS uitlaatspruitstuk gemaakt, stonegards voorkoplampen gemaakt, massaschakelaar gemonteerd, chassisbalken verstevigd, nieuwe spaakwielen gemonteerd, 123 ontsteking gemonteerd en veerpakketten ingewikkeld met touw.

In 2013 is de body van de Alvis aangepast en de stoel rails verlengd zodat er ook langere personen in de Alvis kunnen rijden, tot 2.00m is nu geen probleem.

Dit is een unieke kans om een zeer mooi gebouwde Alvis 12/70 te kopen, die geregistreerd is op een Nederlands kenteken en ook nog een zeer goed gedocumenteerd is. Van alle aanpassingen zijn facturen aanwezig in de informatiemap die bij de auto hoort.

Deze Alvis is bij uitstek geschikt voor vooroorlogse klassieke rally’s, niet alleen beschikt deze auto over een twinmaster, maar vanwege het robuuste karakter kan u er ook met vertrouwen mee uit de voeten. Naast een tonneaucover zijn er ook lederen zijpanelen aanwezig, waarmee u het ook in de regen prima uithoudt.
U bent van harte welkom om deze Alvis 12/70 bij ons te komen bekijken, deze staat in onze showroom voor u klaar.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Sjors Peters, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al meer dan 16 jaar zowel nationaal als internationaal actief in de klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Alvis?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Alvis!

Heeft u een Alvis en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.