Alfa Romeo 1900 CSS Touring Mille Miglia Eligible


Specificaties

Prijs:

Bouwjaar:

1957

Tellerstand:

74.084 km

Chassisnummer:

AR1900C1****

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Superleggera Coupé

Kleur buitenzijde:

Rosso Matador

Kleur Interieur:

Grijs leder

Velgen:

16" Borrani spaakwielen

Productaantal:

Motor specificatie:

4-cilinder in lijn

Motor inhoud:

1.975 cc

Motor vermogen:

116 pk

Transmissie:

Nardi floor shift met 5 versnellingen

Specificaties

Prijs:

Bouwjaar:

1957

Tellerstand:

74.084 km

Chassisnummer:

AR1900C1****

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Superleggera Coupé

Kleur buitenzijde:

Rosso Matador

Kleur Interieur:

Grijs leder

Velgen:

16" Borrani spaakwielen

Productaantal:

Motor specificatie:

4-cilinder in lijn

Motor inhoud:

1.975 cc

Motor vermogen:

116 pk

Transmissie:

Nardi floor shift met 5 versnellingen

Alfa Romeo 1900 CSS Touring Mille Miglia Eligible

Te koop: Prachtige Alfa Romeo 1900 CSS Touring uit bouwjaar 1957. Deze schitterende Italiaanse Coupé is uitgevoerd in de kleur Rosso Matador en een grijs lederen interieur met fantastische details. In 1957 werd deze Alfa Romeo 1900 CSS Touring afgeleverd aan de eerste eigenaar in Zwitserland.

Deze Klassieker werd in 2011 gekocht door de huidige eigenaar, die er in 2012 de Mille Miglia, in 2016 de Targa Florio en in 2017 de Vernasca Silver Flag mee reed.  De laatste twee keren als teamwagen binnen de Scuderia del Portello (Official Alfa Romeo Historic Racing Team). Verder is de wagen opgenomen geweest in de AUTOWORLD BRUSSEL tentoonstelling “Italian Car Passion Exposition” (2016) en is de Alfa te zien in een aflevering van de TV-serie Flikken Maastricht. Op dit moment is de Alfa Romeo voorzien van een Nederlands kenteken.

De Alfa Romeo 1900 CSS Touring is opgebouwd uit een stalen “Superleggera” buizenchassis met daarop aluminium plaatwerk, ontworpen door het Italiaanse Carrozzeria Touring. Superleggera, waarvan badges op de motorkap van deze Alfa zijn geplaatst, is de aanduiding van Touring Carrozzeria voor de bouwwijze om auto’s te bouwen met een zo laag mogelijk gewicht. De wagen is ingeschreven in het Registro Internationale Touring Superleggera onder nummer A.425. Deze Alfa Romeo 1900 CSS Touring werd in 2006 compleet gerestaureerd en bevindt zich in zeer goede conditie. In 2016 werden nieuwe 16” Borrani spaakwielen gemonteerd.

De 1900 CSS Touring met 116pk sterke 1.975 cc 4-cilinder motor en handgeschakelde 5-versnellingsbak laat zich gemakkelijk en zeer soepel rijden. In 2015 zijn de motor, versnellingsbak en carburateurs gereviseerd. Tevens zijn toen de koppeling, startmotor, dynamo, kabelboom en diverse andere zaken vernieuwd door klassiekerspecialist Van Disseldorp uit Molenschot. In het uitgebreide verkoopdossier bij deze Alfa Romeo zijn diverse recente en oudere rekeningen van uitgevoerde werkzaamheden aanwezig, evenals een fotoverslag van de restauratie, FIVA Identity Card, taxatierapporten, en oudere registratiepapieren.

Bij deze auto zijn een aantal originele en veel gezochte items aanwezig zoals het originele instructieboekje, origineel Alfa Romeo boordgereedschap, krik en Michelin bandenspanningsmeter.

Zoekt u een zeer nette Alfa Romeo 1900 CSS Touring waar tijdens en na de restauratie zeer veel aandacht voor details is besteed? Neem dan contact met ons op voor meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.


Lex Classics is al vanaf 1998 actief in zowel de nationale als internationale klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Alfa Romeo?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Alfa Romeo!

Heeft u een Alfa Romeo en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.