Lex Classics goes Scotland (uitverkocht)

31 mei t/m 9 juni 2018

In 2018 organiseert Lex Classics een rally naar naar Schotland. Deze reis zal wederom in het teken staan van prachtige routes, heerlijke hotels, fantastisch eten en veel gezelligheid. Schotland is het land van bergen en bruisende rivieren, van schilderachtige kusten, en diepe meren (Lochs). De bewoners zijn zeer gastvrij en vertellen jullie graag over de geschiedenis van het land.We starten op de ferry in IJmuiden naar Newcastle, de eerste overnachting is op de boot.

Daarna neemt de route ons mee door het lage zuiden, met een lieflijk landschap van bos en romantische kreekjes. We rijden vanuit het zuiden door Galloway Forrest Park richting Glasgow en vervolgen onze weg langs de verschillende indrukwekkende meren rondom Loch Lomond en Loch Fyne. Hier vandaan wordt het landschap ruiger en ongerepter, een kustlijn met ontelbare (schier) eilandjes. Halverwege de week ontdekken we de west streek naast Loch Ness, en daarna door de Highlands (centraal Schotland) 2 prachtige dagen terug richting Newcastle. Op 8 juni vertrekken we in de avond met de ferry weer terug naar IJmuiden.

Praktische informatie:

De routes per dag liggen tussen de 200 en soms 250 km, we vertrekken rond 9 uur in de ochtend en zullen rond 16 uur in de middag weer bij het volgende hotel aankomen. Er is voldoende tijd om even te relaxen voordat we met zijn allen aan het gezamenlijke diner beginnen. Gelijk aan de tour door Frankrijk, zullen we op de route ook proefjes, regularities en een foto zoektocht voor jullie uitzetten. Deelname hieraan is volledig vrijblijvend maar er zijn natuurlijk prachtige prijzen te winnen en eeuwige roem.

Tijdens deze tocht slapen we in 4-en 5 sterren hotels. Dit varieert van prachtige Spa Relax hotels tot indrukwekkende kastelen. Iedere avond zal het weer een verrassing zijn waar je slaapt, dat maakt deze tocht tot een waar avontuur. In de avond is er altijd een verzorgd diner, waar voldoende tijd is om na te praten over de dag en veel gezelligheid aan tafel.

Ook deze rally zal volledig begeleid worden door het technische team van Lex Classics. Tevens rijdt er weer een kofferbus mee, die er voor zorgt dat alle koffers bij aankomst in het hotel keurig op de kamers staan. Lex en Liesbeth rijden mee als organisatie om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt en aan alle details wordt gedacht. Alle deelnemers kunnen dus relaxen en volledig genieten van de routes, hotels en diners.

Daarnaast organiseren we nog een extra informatiemiddag waarin we uitleg geven over het routeboek en de diverse kaart-leessystemen. Diezelfde dag rijden we een korte proef zodat iedereen goed voorbereid mee naar Schotland gaat.

** deze rally Lex Classics goes Scotland is inmiddels uitverkocht. Bij voldoende inschrijvingen organiseren wij deze reis in 2019 nog een keer. De geplande datum is 30 mei t/m 8 juni 2019. Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met contact op met Liesbeth Boomsma via liesbeth@wheelsontour.nl of +31 68666 9139