TVR Chimaera 4.0


Specificaties

Prijs:

Gereserveerd

Bouwjaar:

03-1999

Tellerstand:

26.563 km

Chassisnummer:

SDLBA01R8XB001206

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabrio

Kleur buitenzijde:

Vuurrood

Kleur Interieur:

Zwart leder

Velgen:

Lichtmetaal

Productaantal:

N.B.

Motor specificatie:

V8

Motor inhoud:

3.950 cc

Motor vermogen:

235 PK

Transmissie:

5-versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

Gereserveerd

Bouwjaar:

03-1999

Tellerstand:

26.563 km

Chassisnummer:

SDLBA01R8XB001206

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabrio

Kleur buitenzijde:

Vuurrood

Kleur Interieur:

Zwart leder

Velgen:

Lichtmetaal

Productaantal:

N.B.

Motor specificatie:

V8

Motor inhoud:

3.950 cc

Motor vermogen:

235 PK

Transmissie:

5-versnellingen handgeschakeld

TVR Chimaera 4.0

Unieke TVR Chimaera (1999), vanaf nieuw deel van een verzamelaarscollectie. Vandaar ook de laagste KM stand van Chimaera’s momenteel te koop wereldwijd. Slechts 26.563 KM’s! Volledige onderhoudshistorie van Nimag en haar opvolger Louwman. Niet alleen alle stempels in het boekje maar ook alle rekeningen ter ondersteuning van het beeld. Elk jaar zonder uitzondering onderhouden , zelfs waneer er slechts 177 Km’s werden afgelegd.

Deze specifieke TVR is in een geweldige conditie. In alle opzichten. De prachtige kleur vuurrood, de mooi rond gevormde body van deze machtige 8 cilinder , het toont allemaal als nieuw.
De cockpit van deze TVR is prachtig afgewerkt en is over de jaren zorgvuldig onderhouden . Lederen stoelen met rode piping, niet te onderscheiden van nieuw!
Hetzelfde geldt voor de soft top en targa dak, beiden echt wind- en waterdicht.

Hoewel de Chimaera in kleine aantallen is geproduceerd , is het TVR’s meest populaire sportwagen geworden. Mede dankzij unieke designprincipes als de louvres in de motorkap, de knop onder de buitenspiegels om de deuren te openen en de prachtige draaiknop in de middenconsole die van binnenuit hetzelfde mogelijk maakt. Het ultieme 70’er jaren gevoel met 90’er jaren techniek.

Onderhoudskosten, in het algemeen, zijn verwaarloosbaar dankzij de probleemloze GRP body en de robuuste, betrouwbare Rover V8 motor. Eenvoudige techniek zonder moderne electronica (die dus ook niet kan falen). Verder is de onderdelenvoorziening naar Engels gebruik top in orde.

De Chimaera , men’s and muscle car at the same time, heel veel swag met een top tien geluid van sportwagens ooit gebouwd.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met ons salesteam via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al vanaf 1998 actief in zowel de nationale als internationale klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw!

Heeft u een en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.