Renault 5 Turbo 1


Specificaties

Prijs:

€ 110.000,-

Bouwjaar:

1982

Tellerstand:

38.683 km

Chassisnummer:

VF1822000C0000502

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Hatchback

Kleur buitenzijde:

Pearl White metallic

Kleur Interieur:

Beige stof/vinyl

Velgen:

Lichtmetaal

Productaantal:

1.690 stuks

Motor specificatie:

4-cilinder turbo

Motor inhoud:

1.397 cc

Motor vermogen:

160 PK

Transmissie:

5-versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

€ 110.000,-

Bouwjaar:

1982

Tellerstand:

38.683 km

Chassisnummer:

VF1822000C0000502

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Hatchback

Kleur buitenzijde:

Pearl White metallic

Kleur Interieur:

Beige stof/vinyl

Velgen:

Lichtmetaal

Productaantal:

1.690 stuks

Motor specificatie:

4-cilinder turbo

Motor inhoud:

1.397 cc

Motor vermogen:

160 PK

Transmissie:

5-versnellingen handgeschakeld

Renault 5 Turbo 1

** Deze Renault is op dit moment niet aanwezig in onze showroom. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. **

Deze jaren 80′ cult car is met zekerheid één van de meest spectaculaire modellen ooit door Renault geproduceerd. Toen de Renault 5 Turbo voor het eerst op de Autosalon van Parijs werd gepresenteerd in 1980 was het publiek en de pers dan ook laaiend enthousiast.

De productie was redelijk complex omdat er meerder partijen bij betrokken waren. Zo bouwde Renault de carrosserie, deze werd daarna door Heuliez aangepast. Deze aanpassingen betroffen het verlengen en verbreden van de carrosserie en het aanbrengen van een aluminium dak en portieren. Daarna werden de auto’s afgeleverd bij Alpine die verantwoordelijk was voor de verdere afbouw. Daar werd een 1.397cc viercilinder middenmotor geplaatst met een dikke Garrett T3 turbo waardoor het vermogen maar liefst 160pk was. Dat zorgde voor een topsnelheid van meer dan 200 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 in 6,9 seconden.

In 1982 werd het model voorzien van een extravagant interieur ontworpen door de Italiaanse Bertone en werden de portieren in normaal staal uitgevoerd in plaats van aluminium. Van de eerste serie zijn er 1.690 stuks geproduceerd waarvan de eerste 1.000 stuks genummerd zijn. Het oorspronkelijke plan van Renault was 400 auto’s te bouwen, het minimum dat nodig is voor homologatie doeleinden. Maar toen de auto werd geïntroduceerd werd Renault verrast door de interesse in de straatversie.

De Renault 5 Turbo had 33 top 10 noteringen in het WRC kampioenschap in de periode 1981 – 1986, met een eerste plaats in Monte Carlo en de Tour de Course. Tevens zette de Renault 5 Turbo in totaal 16 overwinningen op zijn naam, in anderen kampioenschappen binnen Europa.

Dit exemplaar werd nieuw geleverd in België, en stond 1982 op de autosalon in Brussel, de toenmalige eigenaar was Renault-dealer de Wit uit Kortrijk. In 1993 heeft Renault- dealer Bart Landeloos de Turbo gekocht met ongeveer 20.000 km op de teller, beide bedrijven hadden deze auto niet geregistreerd en reden enkel op handelaarsplaten. In 2002 werd deze Renault 5 aangekocht door de derde eigenaar en voorzien van een Nederlands kenteken, deze liefhebber heeft deze Turbo de afgelopen 16 jaar in zijn bezit gehad en gekoesterd. Deze Renault 5 Turbo 1 heeft vanaf nieuw slechts 38.683 km gereden, wat deze auto absoluut uniek maakt.

Kortom een pure Renault 5 Turbo uit de eerste serie opzoek naar de volgende liefhebber/verzamelaar, een uitgebreide beschrijving van de historie en een kilometerstanden overzicht is aanwezig in ons verkoopdossier.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met ons salesteam via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al vanaf 1998 actief in zowel de nationale als internationale klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Renault?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Renault!

Heeft u een Renault en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.