Maserati 3500 Sebring


Specificaties

Prijs:

€ 245.000,-

Bouwjaar:

1963

Tellerstand:

39.275 km

Chassisnummer:

AM101*01831*

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Coupe

Kleur buitenzijde:

Donker blauw

Kleur Interieur:

Licht bruin

Velgen:

Borani

Productaantal:

348 stuks

Motor specificatie:

6-cilinder in lijn

Motor inhoud:

3.485 cc

Motor vermogen:

235 PK

Transmissie:

5-versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

€ 245.000,-

Bouwjaar:

1963

Tellerstand:

39.275 km

Chassisnummer:

AM101*01831*

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Coupe

Kleur buitenzijde:

Donker blauw

Kleur Interieur:

Licht bruin

Velgen:

Borani

Productaantal:

348 stuks

Motor specificatie:

6-cilinder in lijn

Motor inhoud:

3.485 cc

Motor vermogen:

235 PK

Transmissie:

5-versnellingen handgeschakeld

Maserati 3500 Sebring

–   Een van 338 serie geproduceerde Serie I Sebrings met links stuur
–   Nieuw geleverd in Italië
–   235 pk zescilinder lijnmotor met originele Lucas brandstofinjectie

De Maserati Sebring werd voor het eerst aangeboden in 1962 als vervanging voor het vlaggenschip Maserati 3500 GTi en is een elegant Italiaanse ontwerp uit het midden van de 20e eeuw. De Sebring, die werd vernoemd naar de 1957-triomf van de legendarische Bolognese autofabrikant tijdens de 12 uur van Sebring, was ontworpen om ten volle te profiteren van het soepele, moderne snelwegsysteem van de Amerikaanse markt. De auto wordt aangedrecen door een 3,485 cc, 235 pk zescilinder lijnmotor die gelijk is aan de motor van de 3500 GTi.

De Sebring kon in ongeveer 8,5 seconden accelereren naar 100 kilometer per uur en had een topsnelheid van bijna 225 kilometer per uur. Ondanks zijn indrukwekkende prestaties is de auto in de klassieke zin geen lichtgewicht sportwagen; het is duidelijk een luxe Grand Touring Car met zijn comfortabele en goed ingerichte 2 + 2 interieur. Onder de stalen behuizing ligt een nieuw stalen buizenframe dat de auto zijn sterkte geeft met onafhankelijke voorwielophanging met dubbele wishbone, semi-elliptische achterbladveren en schijfremmen op alle vier de wielen.

In de loop van de tijd bleek de Maserati Sebring populair en een tweede serie, met steeds grotere zescilindermotoren, werd ontwikkeld terwijl de productie van de Series I werd voortgezet. De auto’s uit de serie I worden door verzamelaars zeer gewaardeerd om hun pure ontwerp. Hoewel sommige bronnen het niet eens zijn, wordt aangenomen dat er in totaal ongeveer 448 Sebrings werden geproduceerd, met 348 Series I-auto’s gebouwd vóór 1966.

Chassisnummer AM101 01831 werd op 19 juni 1963 door de heer Pietro Pica uit Rome, Italië besteld en op 8 augustus 1963 afgeleverd. Gebouwd met de 3500 GTi-motor met brandstofinjectie, gekoppeld aan een handgeschakelde vijf-versnellingsbak. Later werd de auto geëxporteerd naar een dokter in Londen waar de Sebring in 1991 op een Coys-veiling werd verkocht, documenten van coy’s zijn aanwezig in de verkoopmap van deze Maserati. In 2001/2002 is deze Sebring gerestaureerd in Italië, foto’s van de restauratie zijn aanwezig. In 2008 kocht de huidige Nederlandse eigenaar deze Sebring. De auto werd sindsdien goed onderhouden door een Nederlandse Maserati-specialist Kees van Stokkum. Er is een geweldig geschiedenisbestand aanwezig over deze Maserati.

Deze Sebring is uitgerust met mooie Borrani-spaakwielen en is voorzien van originele Lucas-brandstofinjectie, zoals vermeld op het certificaat van Maserati Classiche.

Deze Maserati Sebring Serie I is een schitterend exemplaar, het is een ideale metgezel worden op autoshows en een comfortabele warmweer-tourwagen. Waar en hoe er ook met deze Maserati wordt gereden, het zal elke bestuurder het genot geven van de subtiliteiten van een fijne Italiaanse auto.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met ons salesteam via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al vanaf 1998 actief in zowel de nationale als internationale klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Maserati?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Maserati!

Heeft u een Maserati en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.