Jaguar XK140 DHC MC Automaat


Specificaties

Prijs:

€ 129.500,-

Bouwjaar:

1956

Tellerstand:

8.693 miles

Chassisnummer:

S818309BW

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Drop Head Coupe

Kleur buitenzijde:

Sherwood Green

Kleur Interieur:

Groen

Velgen:

Chromen spaakwielen

Productaantal:

2.310 stuks

Motor specificatie:

6-cilinder in lijn

Motor inhoud:

3.442 cc

Motor vermogen:

213 pk

Transmissie:

Automaat met 3 versnellingen

Specificaties

Prijs:

€ 129.500,-

Bouwjaar:

1956

Tellerstand:

8.693 miles

Chassisnummer:

S818309BW

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Drop Head Coupe

Kleur buitenzijde:

Sherwood Green

Kleur Interieur:

Groen

Velgen:

Chromen spaakwielen

Productaantal:

2.310 stuks

Motor specificatie:

6-cilinder in lijn

Motor inhoud:

3.442 cc

Motor vermogen:

213 pk

Transmissie:

Automaat met 3 versnellingen

Jaguar XK140 DHC MC Automaat

Te koop: Jaguar XK140 DHC MC automaat, gebouwd begin 1956 en uitgevoerd in de kleur Sherwood Green met een groen lederen interieur en een zwarte mohair softtop en hoodcover. Het dashboard en randen van de deurpanelen zijn uitgevoerd in wortelnotenhout. Deze auto betreft één van de slechts 2.310 af-fabriek links gestuurde Jaguar XK140’s ooit gebouwd en werd aan de eerste eigenaar afgeleverd door Jaguar-dealer Hornburg Sunset Boulevard USA en heeft in Amerika altijd in California gereden.

Deze Jaguar XK140 DHC MC is voorzien van 3.4 liter 6-cilinder lijnmotor met C-type cilinderkop (motornummer is gelijk aan het Heritage Certificaat, evenals body en chassisnummer) en origineel geleverd met een 3-traps automatische versnellingsbak. Opties die behoren tot de uitrusting van deze klassieke Jaguar zijn:

– Mistlampen aan de voorzijde
– Chromen spaakwielen met chromen wingnuts
– Twee zijspiegels
– Lederen interieur
– Automatische versnellingsbak
– Motorola radio
– Aluminium radiator
– Kenlow fan
– C-type cilinderkop
– Mohair softtop en hoodcover
– Jaguar koplampen
– Master switch

In het dossier met de historie van deze Jaguar zijn onder andere een Heritage Certificate, oude Amerikaanse Titles (1964 tot 1980) en oude rekeningen aanwezig.

In 1997 is deze XK140 in Nederland ingevoerd en daarna body off gerestaureerd. Foto’s en rekeningen zijn hiervan ook aanwezig. In 2010 was de restauratie klaar en is de auto voorzien van een Nederlands kenteken.

Zoekt u een uitzonderlijk goed verzorgde en gedocumenteerde, origineel met links stuur geleverde Jaguar XK140DHC met automatische versnellingsbak, neemt u dan zeker contact met ons op. Deze auto is aanwezig in onze showroom in Waalwijk, u bent dan ook van harte welkom om deze te komen bezichtigen!

De Jaguar XK140, opvolger van de XK120, werd geïntroduceerd in 1954 en van 1955 tot 1957 verkocht. Waar bij de bouw van de XK120 de focus vooral lag op snelheid, werd de XK140 gebouwd voor het rijgemak en comfort met onder andere modernere schokdempers. Doordat de motor in de XK140 zo’n 10 centimeter verder naar voren is geplaatst, werd de beenruimte vergroot en werd de auto geschikt voor langere mensen.

Met de overgang van de XK120 naar de XK140 zijn de karakteristieke belijningen behouden. Jaguar bouwde de XK140 als roadster (OTS, Open Two-Seater waarbij de soft-top weg klapt achter de stoelen), cabriolet (DHC, Drop Head Coupe waarbij de soft-top zichtbaar blijft als deze neergeklapt is) en coupé (FHC, Fixed Head Coupe).


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met ons salesteam, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al vanaf 1998 actief in zowel de nationale als internationale klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en
’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Jaguar?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Jaguar!

Heeft u een Jaguar en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.