Jaguar XK140 DHC


Specificaties

Prijs:

€ 149.500,-

Bouwjaar:

1955

Tellerstand:

11.296 mijlen

Chassisnummer:

807012

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

DHC

Kleur buitenzijde:

Battleship grey

Kleur Interieur:

Rood leder

Velgen:

Spaakwielen

Productaantal:

480 stuks (RHD)

Motor specificatie:

6-cilinder in lijn

Motor inhoud:

3.442 cc

Motor vermogen:

210 PK

Transmissie:

5-versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

€ 149.500,-

Bouwjaar:

1955

Tellerstand:

11.296 mijlen

Chassisnummer:

807012

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

DHC

Kleur buitenzijde:

Battleship grey

Kleur Interieur:

Rood leder

Velgen:

Spaakwielen

Productaantal:

480 stuks (RHD)

Motor specificatie:

6-cilinder in lijn

Motor inhoud:

3.442 cc

Motor vermogen:

210 PK

Transmissie:

5-versnellingen handgeschakeld

Jaguar XK140 DHC

Te koop, prachtige Jaguar XK140 DHC  uitgevoerd in de unieke kleur Battleship Grey gecombineerd met een rood lederen interieur. Deze origineel in Engeland geleverde Jaguar XK140 is geproduceerd in december 1954 en in 1955 afgeleverd aan de eerste eigenaresse. Dit betreft dus een zeer vroege XK140 en volgens het Jaguar Heritage Trust de eerste XK140 voor de Engelse markt die is gespoten in de gewilde kleur Battleship Grey. In het verleden is deze auto vakkundig gerestaureerd, waarbij de originele kleuren van de carrosserie en het interieur zijn behouden, afgaand op het Heritage Certificate dat bij deze Jaguar aanwezig is.

Het interieur van deze Jaguar XK140 DHC is bekleed met rood leder. Het dashboard en de randen van de deurpanelen zijn afgewerkt met wortelnotenhout en een houten stuurwiel is gemonteerd. Onder de motorkap van de XK140 DHC ligt de 3.4 liter 6-cilinder lijnmotor (waarvan het motor- en cilinderkopnummer gelijk zijn aan het Heritage Certificaat, evenals body en chassisnummer) met 5-traps handgeschakelde versnellingsbak.

Dit exemplaar is voorzien van de volgende opties: Versnellingsbak met 5-versnellingen, chromen spaakwielen, chromen vleugelmoeren, mistlampen aan voorzijde, Jaguar koplampen, houten stuurwiel, retro radio, geëmailleerd uitlaatspruitstuk en een mohiar softtop met hoodcover.

Zoekt u een mooi gerestaureerde Jaguar XK140 DHC met comfortabele handgeschakelde 5-versnellingsbak, neemt u dan zeker contact met ons op. Deze auto is aanwezig in onze showroom in Waalwijk, u bent dan ook van harte welkom om deze te komen bezichtigen!

De Jaguar XK140, opvolger van de XK120, werd geïntroduceerd in 1954 en van 1955 tot 1957 verkocht. Waar bij de bouw van de XK120 de focus vooral lag op snelheid, werd de XK140 gebouwd voor het rijgemak en comfort met onder andere modernere schokdempers. Doordat de motor in de XK140 zo’n 10 centimeter verder naar voren is geplaatst, werd de beenruimte vergroot en werd de auto geschikt voor langere mensen.

Met de overgang van de XK120 naar de XK140 zijn de karakteristieke belijningen behouden. Jaguar bouwde de XK140 als roadster (OTS, Open Two-Seater waarbij de soft-top weg klapt achter de stoelen), cabriolet (DHC, Drop Head Coupe waarbij de soft-top zichtbaar blijft als deze neergeklapt is) en coupé (FHC, Fixed Head Coupe).


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met ons salesteam via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al vanaf 1998 actief in zowel de nationale als internationale klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Jaguar?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Jaguar!

Heeft u een Jaguar en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.