Citroen SM


Specificaties

Prijs:

€ 49.500,-

Bouwjaar:

1972

Tellerstand:

46.296 km

Chassisnummer:

00SB6003

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Coupe

Kleur buitenzijde:

Sea Mist Grey

Kleur Interieur:

Zwart leder

Velgen:

Staal

Productaantal:

12.920 stuks

Motor specificatie:

V6

Motor inhoud:

2.670 cc

Motor vermogen:

170 PK

Transmissie:

5-versnellingen handgeschakeld

Specificaties

Prijs:

€ 49.500,-

Bouwjaar:

1972

Tellerstand:

46.296 km

Chassisnummer:

00SB6003

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Coupe

Kleur buitenzijde:

Sea Mist Grey

Kleur Interieur:

Zwart leder

Velgen:

Staal

Productaantal:

12.920 stuks

Motor specificatie:

V6

Motor inhoud:

2.670 cc

Motor vermogen:

170 PK

Transmissie:

5-versnellingen handgeschakeld

Citroen SM

Te koop, leuke Citroën SM uitgevoerd in de fantastische kleur Sea Mist Grey gecombineerd met een zwart lederen interieur. Dit exemplaar werd in 1972 nieuw geleverd in Rome (Italië), en is sinds juli 1990 voorzien van een Nederlands kenteken.

Deze Citroën SM is een zeer leuke rijdersauto, optisch niet perfect maar dat geeft de liefhebber ruimte om deze SM de komende jaren naar een hoger niveau te tillen. Het lederen interieur is origineel, en voorzien enig patina. De techniek is de afgelopen jaren in orde gebracht, waarbij beide cilinderkoppen gereviseerd werden. Diverse rekeningen zijn bij ons aanwezig.

Deze SM is voorzien van een RVS uitlaat, elektronische ontsteking, nieuwe distributiekettingen en geleiders (voorzien van beter type kettingspanners) , originele radio in middenconsole en een goed werkende airconditioning.

In 1968 werd Citroën eigenaar van Maserati. Voor beide merken creëerde dat mooie kansen die werden vereeuwigd met prachtige automobielen als de de Citroën SM en de Maserati Khamsin. Citroën was al enige jaren bezig met de ontwikkeling van een hoogstaand sportief GT model boven de DS. In maart 1970 werd de door Robert Opron vormgegeven SM gepresenteerd op de show van Geneve. De automobiel werd zeer goed ontvangen. De SM werd bewonderd om de prachtige vormgeving en de perfecte samenvoeging van comfort en sportiviteit. De combinatie van de hydropneumatische Citroen wielophanging en de krachtige Maserati V6 motor maakte van de SM een rasechte GT voor het comfortabel en snel afleggen van grote afstanden. De SM kende uitstekende rijeigenschappen die werden versterkt door de nieuw ontwikkelde, snelheidsafhankelijke, DIRAVI stuurbekrachtiging. De SM werd zelfs ingezet voor de rallysport, in 1971 won een SM de zware rally van Marokko! De eerste modellen werden uitgerust met een 2.7 liter V6 motor voorzien van carburateurs. Vanaf 1973 werd de SM geleverd met benzine injectie. Tussen 1970 en 1976 werden er 12.920 Citroën SM’s gebouwd.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Sjors Peters, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al meer dan 16 jaar zowel nationaal als internationaal actief in de klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Citroen?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Citroen!

Heeft u een Citroen en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.