Austin Healey 3000 MkIII ph2


Specificaties

Prijs:

€ 69.500,-

Bouwjaar:

1967

Tellerstand:

42.079 km

Chassisnummer:

HBJ8L3****

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabriolet

Kleur buitenzijde:

Old English white

Kleur Interieur:

Zwart leder

Velgen:

Chromen spaakwielen

Productaantal:

16.322 (1964-1968)

Motor specificatie:

6-cilinder lijnmotor

Motor inhoud:

2.912 cc

Motor vermogen:

148 pk

Transmissie:

Handgeschakeld, 4 versnellingen met overdrive

Specificaties

Prijs:

€ 69.500,-

Bouwjaar:

1967

Tellerstand:

42.079 km

Chassisnummer:

HBJ8L3****

Motornummer:

Op aanvraag

Carrosserie:

Cabriolet

Kleur buitenzijde:

Old English white

Kleur Interieur:

Zwart leder

Velgen:

Chromen spaakwielen

Productaantal:

16.322 (1964-1968)

Motor specificatie:

6-cilinder lijnmotor

Motor inhoud:

2.912 cc

Motor vermogen:

148 pk

Transmissie:

Handgeschakeld, 4 versnellingen met overdrive

Austin Healey 3000 MkIII ph2

Te koop: Austin Healey 3000 MkIII ph2 uit bouwjaar 1967 in de kleur Old English white met een zwart lederen interieur. De 2.912 cc 6-cilinder motor met handgeschakelde versnellingsbak met overdrive laten de Healey fantastisch en soepel rijden: inclusief het kenmerkende Austin Healey motorgeluid.

Deze Austin Healey werd in 1967 nieuw geleverd aan Mr. Jan Ricks in Tampa Florida, USA. In 1990 is deze klassieker naar Nederland geïmporteerd en in opdracht van de huidige eigenaar werd de auto door een Austin-Healey specialist gerestaureerd. In 1992 was de Austin Healey 3000 MkIII ph2 klaar en werd deze op Nederlands kenteken gezet. Sinds dat deze Austin Healey in Nederland is, heeft de auto maar één eigenaar gehad.

Sinds de restauratie is het onderhoud aan de Austin Healey uitgevoerd op één adres, gespecialiseerd in Austin Healey. In het uitgebreide dossier met historie van deze klassieker zijn onder andere facturen van de verrichte werkzaamheden, foto’s van de restauratie, taxatierapporten en een Amerikaanse title aanwezig ter inzage.

De Austin Healey 3000 MkIII ph2 is voorzien van de volgende opties:

–  Afsluitbare tankdop
–  Chromen spaakwielen
–  Chromen vleugelmoeren
–  Kenlow fan
–  Master switch
–  Moto-Lita sport stuurwiel
–  Overdrive
–  Rembekrachtiger
–  Schijfremmen aan de voorzijde
–  Twee zijspiegel
–  Zwart lederen interieur
–  Zwarte vinyl softtop en hoodcover

Deze Austin Healey 3000 MkIII phase 2 is in zeer goede technische conditie, de carrosserie laat minimale sporen van gebruik zien. Zoekt u een Austin Healey 3000 die klaar is om van te genieten? Neem dan voor meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak contact op met ons salesteam, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

In oktober 1963 werd de Austin Healey 3000 MkIII geïntroduceerd. Net als de MkIIa was de Healey MkIII enkel verkrijgbaar als 2+2 convertible. De motor werd voorzien van een andere nokkenas, andere klepveren en grotere 2” SU HD-8 carburateurs. Ook het dashboard werd gewijzigd, werd een middenconsole geplaatst. Tevens is de MkIII de eerste Austin Healey die de bestuurder start middels het contactslot, de startknop verdween.

In mei 1964 werden er nog een aantal modificaties doorgevoerd aan de auto, dat werd het Austin Healey 3000 MkIII phase 2 model. Het chassis aan de achterzijde werd aangepast voor een langere veerweg van de achteras, 6-blads bladveren werden gemonteerd, de schijfremmen aan de voorzijde gewijzigd en de lenzen van stads- en knipperlicht aan de voorzijde van de Healey werden vergroot. Vanaf maart 1965 werden ook de knipperlichten aan de achterzijde aangepast naar twee separate lampen.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto’s of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met ons salesteam, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al vanaf 1998 actief in zowel de nationale als internationale klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto’s en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto’s met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en
’s-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.

Zoekt u een Austin-Healey?

We ontvangen graag uw e-mailadres, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de nieuwe auto's die van dit merk bij ons binnen komen.


Wij kopen uw Austin-Healey!

Heeft u een Austin-Healey en wilt u deze graag verkopen? Dan komen we graag met u in contact. We zijn altijd op zoek naar auto's voor onze collectie.